Начало Видео Карате клуб „Сила“ с мъжки отбор на държавното първенство (ВИДЕО)

Карате клуб „Сила“ с мъжки отбор на държавното първенство (ВИДЕО)

Карате клуб „Сила“ с мъжки отбор на държавното първенство (ВИДЕО)
0

Най-младият член сред клубовете на Българска шотокан карате-до федерация – „Сила“, направи важна стъпка в развитието си. Още в първата година на своето съществуване „Сила“ ще участва в Националното първенство над 12 години. Шампионатът ще се проведе на 14-15 март в столичната зала „Асикс Арена“.

Столичният клуб „Сила“ ще има представители отборно и индивидуално. В състава попадат Александър Христов, Петър Петров, Станчо Станчев и една дама има сред тях – Габриела Димитрова. По правилник двубоите са без категории, съставът от 3 души и се играе до 2 победи.

В индивидуалната надпревара при мъжете ще мерят сили в отделни категории – Александър Христов (до 80 кг), Петър Петров (тежката категория) и Станчо Станчев (до 70 кг.).

„Много съм доволен от подготовката, която провеждаме.  Всички показват огромно развитие и вярвам, че имаме сили за шампионски позиции. Изобщо не се съмнявам в отбора и че ще постигне това, за което отива на първенството“, коментира за boec.bg старши треньорът Силвестър Гьолски.

През 2019-та година Силвестър Гьолски завоюва световната и европейска титла в тежката категория при мъжете и бе обявен за „Най-добър състезател – мъже“ от Българска шотокан карате-до федерация на годишните награди „Златен пояс“. Въпреки изключително успешната си състезателна кариера, Гьолски реши да сложи край и да се насочи към треньорската дейност и развиването на собствен клуб. Подробности по темата може да видите във видеото: 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.