Начало Борба Световна шампионка по борба беше наказана заради допинг

Световна шампионка по борба беше наказана заради допинг

Световна шампионка по борба беше наказана заради допинг
0

Джени Франсон, която е световна и европейска шампионка по борба в категория до 72 кг., беше наказана за четири години заради допинг. 32-годишната състезателка по борба от Швеция заяви, че ще обжалва решението на антидопинговия комитет в страната, споделяйки, че „не е изненадана“.

Франсон твърди, че комисията не е взела предвид всички обстоятелства, включително това, че лабораторията, която прави тестовете, не е спазила всички точки от протокола на Световната антидопингова агенция.

Антидопинговата комисия на Швеция, която подаде жалбата срещу Франсон, беше доволна от решението, но оттам заявиха, че са наясно, че то може да бъде обжалвано пред спортния трибунал на Шведската спортна конфедерация.

Припомняме, че през февруари Джени Франсон разкри, че е дала положителна допинг проба, но каза, че подозира саботаж. Тогава Шведският олимпийски комитет я извади от олимпийския отбор и заяви, че пробите показват следи от анаболния стероид „метилтестостерон“.

Джени Франсон е световна (2012 г.) и европейска шампионка (2018 г.) в категория до 72 кг. Тя е настояща сребърна медалистка, в категория до 68 кг., от последния шампионат на планетата, с което имаше и спечелена олимпийска виза за Игрите в Токио. Шведката има бронзов медал в категория до 69 кг. от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, провели се през 2016 година, както и още 2 отличия (бронз) от шампионати на Стария континент.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.