Владимир Кличко, който е бивш дългогодишен световен шампион по бокс в тежка категория, ще подготвя хърватския боксьор Филип Хъргович. Това разкри самият той пред yorkshirecoastradio.com, цитирани от corner.dir.bg.

Той е едно от най-талантливите момчета, които съм виждал. Показвал го е като аматьор, а сега го показва и като професионалист“, заяви украинецът.

Хъргович беше спаринг партньор на Кличко в последните години от славната му кариера, а украинецът го взе под крилото си след това, като ще се погрижи да му уреди големи мачове. Според Кличко хърватинът ще бъде шампион.

„Правил съм десетки спаринги с него, като ви гарантирам, че не съм имал по-труден партньор. Затруднявах се дори в най-силните си години.  Убеден съм, че ще бъде шампион, а аз ще му помогна да получи този шанс“ , разкри „д-р Стоманен чук“.

Хъргович, от своя страна, заяви, че се чувства готов за всеки един противник и не би отказал никакъв мач.

„От самото начало при професионалистите се чувствам напълно готов за всеки един мач. Трябва да натрупам поне още 10 победи срещу по-скромни противници, за да попадна в челото на ранглистите. Убеден съм, че с помощта на Кличко в близкото бъдеще ще бъда претендент за някой пояс“ , заяви хърватинът.

28-годишният Филип Хъргович има бронз от Олимпийските игри в Рио де Жанейро при най-тежките. Той има и европейска титла при най-тежките от шампионата на Стария континент, провел се в Самоков през 2015 година.

На професионалната боксова сцена 198-сантиметровият боксьор има 10 победи (8 с нокаут) като се намира на 21 място в световната ранглиста на авторитетния сайт boxrec.com.