Начало Борба Александров срещу турчин на старта на „Дан Колов – Никола Петров”
0

Александров срещу турчин на старта на „Дан Колов – Никола Петров”

Александров срещу турчин на старта на „Дан Колов – Никола Петров”
0

Даниел Александров ще започне срещу турчина Саришишек, докато Тарек Абделслам ще се изправи срещу представителя на Гърция Пакгалидис на старта в категория до 87 килограма от класическия стил на „Дан Колов – Никола Петров”. Международният турнир започна днес в зала „СИЛА” в Пловдив, като ще продължи до неделя, 11 април. Категорията на двамата ни национали се очертава да бъде най-интересната, предвид че от представянето им ще бъде избран титулярът, който да се бори на световната олимпийска квалификация в София от 6 до 9 май.

Турнирът стартира с предимно млади български борци в първия ден. В категория до 55 килограма в класическия стил Недялко Петров достигна до мач за златния медал. Той ще се изправи срещу турчина Адем Узун в петък, след като преди това постигна убедителни победи над други представители на южната ни съседка – Лиман с 14:6 и Омер Реджеп с 10:0. Петров можеше да срещне Стефан Григоров, но сънародникът ни загуби с технически туш от Узун в другия полуфинал.

Недялко Петров направи силни борби и има шанс за злато
Снимки БФ БОРБА

В категория до 82 кг Росиан Дермански се размина за 20 секунди от финала. Той се наложи над грузинеца Бека Боруми с 3:1, след което на полуфиналите отстъпи на Бранко Ковачевич с 2:2, като последната атака бе на сърбина. Поражение на полуфиналите претърпя и Николай Вичев (63 кг). Той започна добре и победи иранеца Армин Сабед с 6:3, но бе спрян с 9:11 от еквадореца Андрес Аполо.

В петък на тепиха ще видим и някои от водещите имена в свободния стил. В категория до 65 кг световният и европейски вицешампион от 2013-а Владимир Дубов започва с турчина Акар. При 74-килограмовите Али Умарпашаев ще стартира срещу казахстанеца Йесингалу. На тепиха при дамите пък ще излязат Мими Христова и Юлияна Янева. И двете ще се борят в олимпийската категория до 68 кг, като съперничка на Христова ще бъде шведката Сьоберг, а Янева излиза срещу Карабальо (Венецуела).