Начало Други Далаклиев и Иванова стартираха с победи на олимпийските квалификации (СНИМКИ)

Далаклиев и Иванова стартираха с победи на олимпийските квалификации (СНИМКИ)

Далаклиев и Иванова стартираха с победи на олимпийските квалификации (СНИМКИ)
0

Владимир Далаклиев и Илина Иванова стартираха с успехи  на европейския квалификационен турнир по олимпийско таекуондо за Игрите в Токио, който се провежда в София.

Бронзовият медалист от световното първенство, провело се в Муджу, Южна Корея през 2017 година, който е поставен под номер 4 в схемата в категория до 68 кг. победи трудно представителя на Полша Матю Жесновски. В редовното време срещата беше 19:19 точки, но в продължението, ботевградчанинът атакува успешно и се поздрави с успех и класиране в следващата фаза на надпреварата.

Илина Иванова, която спечели бронзов медал в категория до 57 кг. при жените на Европейското първенство, състояло се в София през тази година, надделя над представителката на Израел Ривка Байех.

В първата част двете си разменяха точки и вървяха близо една до друга, но в края на втората еврейката поведе с 19:16. Във финалната част Иванова атакува повече от успешно на няколко пъти и в крайна сметка ликува с успеха – 27:23 точки.

В следващата фаза нашенката я очаква водачката в схемата Инезе Тарвида от Латвия.

Припомняме, че в първия ден от надпреварата Даниел Лачев (до 58 кг) беше много близо до класиране за най-големия спортен форум, но загуби така важната полуфинална битка.

За момента страната ни няма спечелена квота в олимпийското таекуондо за Игрите в Токио.