Начало Други Спечелените квоти за Игрите остават валидни за Токио 2021

Спечелените квоти за Игрите остават валидни за Токио 2021

Спечелените квоти за Игрите остават валидни за Токио 2021
0

Всеки спортист, който е спечелил квота за Олимпийските игри в Токио я запазва като тя ще важи за Игрите догодина. Това решение е взето от членовете на МОК и утвърдено от Изпълкома на централата, но ще бъде съобщено в следващите дни, съобщи „Франс прес“.

Досега са раздадени около 57 процента от квотите, а очакванията са в японската столица да се състезават около 11 хиляди спортисти.

Решението квотите да бъдат запазени се очакваше и не буди никакви изненади или реакции. Сега предстои МОК да избере и точните дати на провеждане на Олимпийските игри догодина, като очакванията са датите да бъдат посочени не по-рано от месец.

До този момент България имаше сигурни 14 квоти за Игрите. Една от тях е на Тайбе Юсеин – сребърна медалистка от Световното по борба, в категория до 62 кг. при жените.

Припоняме, че на 24 март МОК реши да отложи Игрите в Токио за 2021 година заради пандемията от коронавирус.

По последни данни на инфографиките на университета „Джон Хопкинс“, заболелите в цял свят са над 598 000, а починалите са над 27 000 души.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".