Начало Други Отново отложиха провеждането на Европейското по джудо

Отново отложиха провеждането на Европейското по джудо

Отново отложиха провеждането на Европейското по джудо
0

Европейското първенство по джудо ще се състои на нови дати. Това решиха от Европейския съюз по джудо. Новите дати на провеждане са от 8 до 10 ноември.

Първоначално шампионатът трябваше да се проведе от 1 до 3 май, но бе отложен за 19-21 ни поради разрастващата се пандемия от коронавирус. Отлагането на Олимпийските игри, както и несигурната обстановка по цял свят наложиха ново отлагане на форума. Всички събития под шапката на Европейския съюз по джудо до края на юли също са отменени, включително състезания, тренировъчни лагери, семинари и фестивали.

Междувременно от Международната федерация по джудо удължиха квалификационния период за Олимпийските игри в Токио през 2021 година. Точки за Игрите могат да бъдат печелени до 29 юни следващата година.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".