Начало Други Ивайло Иванов ще става баща за втори път

Ивайло Иванов ще става баща за втори път

Ивайло Иванов ще става баща за втори път
0

Ивайло Иванов ще става баща за втори път. Най-добрият български джудист в момента сподели хубавата новина в рубриката на Пресклуб „България“ – „Един ден на…“. Иванов разказа как преминава един негов тренировъчен ден в извънредното положение, в което се намира страната, а и целия свят поради разрастващата се пандемия от коронавирусна инфекция. Джудистът ни говори и дали е добре за България това, че Олимпийските игри бяха отложени с 1 година.

Как минава един ден на Ивайло Иванов в извънредното положение?

Снимка: БТА

– Ставам около 6:00-6:30 ч. всеки ден с малкия ми син Доминик. Той е на две години и половина. Приготвям закуска първо за него, после за мен. Около 10:00 ч. започвам да тренирам на бягащата пътека. Живея в къща с двор и мога да си позволя да тренирам и навън. Къщата е в по-краен квартал, с по-затворени улици, което допълнително ме улеснява. Включвам и някои допълнителни упражнения. Последните десетина дни не съм си давал почивка, понеже тренирам веднъж на ден. С малкия играем, забавляваме се. Хубаво е, че на същата улица живеят родителите на жена ми и детето често е при тях. То си иска неговото, ние гледаме да му създаваме разнообразие.

Кои са любимите неща, които готвиш и как ги съчетаваш в менюто си?

– Сам си приготвям всичко с удоволствие. Гледам да поддържам максимално добра форма, за да съм готов за състезание. Обичам да имам разтоварващ ден, (т. нар. cheat day), когато не спазвам стриктна диета и мога да си позволя свободно да избирам. Тогава предпочитам да си правя пълнозърнеста пица. Тя е по рецепта на майка ми от едно време. Брашното е пълнозърнесто в 90 процента от случаите,  бяло – по изключение. Слагам най-различни продукти, салам, кашкавал, домат, обикновени продукти. Така разпускам в разтоварващия ден от време на време. Иначе обичайното ми меню е диетични палачинки на закуска с горски плодове или банан. На обяд ям телешко с картофи. За вечеря – пилешко или пуешко с ориз и късно вечер, към 22:00 ч. – риба със салата. Между храненията вземам плод, протеин.

Има ли нещо положително в изолацията и лишенията от удоволствия?

– Доволен съм, че съм със семейството си. Това е единственото хубаво на тази карантина – имам повече свободно време да обръщам внимание на сина ми, който израства и има нужда от баща. А също и на жена ми, която е бременна. Не съм споделял с никого досега, че очаквам през юни да стана баща за втори път. Ще имам пак син.

Липсват ли ти тренировките в залата?

Снимка: БТА

– Със сигурност ми липсва залата, защото освен работа, това е хоби за мен. Малко хора имат възможността да работят това, което обичат. Вляза ли в залата, мисля само за спорт, за всяко едно движение. Така можеш да градиш нещата на 100 процента и да подобряваш качествата си. Чуваме се с Атанас Герчев (старши треньора на националния отбор по джудо), който обикновено ме пита: „Мърдаш ли ?“. Чуваме се и с ръководството на федерацията, което се интересува от нас, състезателите – как сме, имаме ли нужда от нещо. С предишното ръководство на федерацията никога не се е случвало така.

След колко време смяташ, че ще можеш да възстановиш формата си?

– За формата ми не мога да кажа точно, но се надявам бързо да си я върна, за месец-два, но мисля, че ще успея и за по-кратко. Все пак всичко е относително, защото нямам борби, нямам спаринг-партньори в момента. Надявам се карантината да не продължи твърде дълго.

Това отлагане на Олимпийските игри допълнителен стимул ли е или натоварване?

– За някои може би е стимул, за други не е така. На нас 4 месеца не ни достигнаха да покажем това, което сме

Снимка: БТА

изградили за 4 години през този олимпийски цикъл в джудото. Ситуацията обаче е извънредна и колкото по-бързо я приемем, толкова по-добре. За по-младите състезатели, които нямаха време, това е допълнителен шанс да спечелят квоти. Това е по-добра възможност за България да има повече състезатели на Олимпийските игри догодина. За предишната Олимпиада не успях и много се концентрирах за предстоящите Игри. Дори прекалявах понякога в желанието си да дам всичко от себе си. Моето участие в Токио е голям шанс, защото имам достатъчно опит, на оптималната възраст съм – нито стар, нито млад.

Какво би казал на хората в тези тежки дни?

– Най-засегнат е бизнесът. Това е вид трета световна война – икономическа. Нека хората да се пазят, за да могат да продължат своята работа след пандемията. Животът е борба, важното е да запазим здравето си и психическата си стабилност, за да можем да продължим напред след като всичко отмине.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".