Начало Други Ивелина Илиева: Ще се готвя за Олимпийски игри 9 години

Ивелина Илиева: Ще се готвя за Олимпийски игри 9 години

Ивелина Илиева: Ще се готвя за Олимпийски игри 9 години
0

Олимпийските игри в Токио бяха отложени заради пандемията от коронавирус с една година. Tова със сигурност ще обърка плановете на много спортисти, които са обмисляли да сложат край на кариерите си след този голям форум. Една от тях е и Ивелина Илиева. Най-добрата ни джудистка имаше почти сигурна квота за Игрите. Tя смяташе Олимпийските игри да бъдат нейното последно състезание. Отлагането ще отложи и края на нейната кариера с една година.

„Готова съм да потренирам още една година до Токио 2021 г. Нашите ме бъзикаха, че явно не ми е било писано да се откажа след 2020 г. Всичко съм си представяла, но чак да я отложат с една година никога не ми е минавало през ума. Но реално ние няма къде да тренираме – дори и май месец да можем да влизаме в залите, юни да започнат състезанията и юли да отидеш на Олимпийски игри – не е сериозно. Ние в момента тренираме колкото любителите, дори и толкова не можем да тренираме. Поддържаме форма – бягаме, караме колело и щанга, но тези неща нямат нищо общо с джудото. Помагат, но без борби не става. От една страна се радвам, защото колкото повече наближават Игрите, наближава и времето, в което ще се откажа от джудото, а не ми се иска“, сподели Илиева пред sportal.bg

Олимпийските игри в Токио ще бъдат дебют за европейската сребърна медалистка, след като на предходния форум – този в Рио преди 4 години, Ивелина не успя, за малко, да спечели квота.

Аз ще надмина и втория олимпийски цикъл, ще се готвя за Олимпийски игри 9 години. За предните Игри ми беше криво известно време, но го преодолях. Ако ми е писано да отида на Олимпийски игри, ще отида. Животът продължава. Невъзнаграден труд няма, надявам се поне моят да се възнагради там, където трябва“ , категорична бе джудистката ни.

Илиева споделя пред медията, че хубавото на отлагането на Игрите е ,че има шанс повече български спортисти да извоюват квоти, но всичко зависи от начина, по който ще променят регламентите за класиране в различните спортове.

Тя призова сънародниците ни да си останат по домовете и да бъдат внимателни, за да може по-бързо да се справим с разпространението на коронавируса.

Ивелина Илиева се намира на 20 позиция в световната ранглиста в категория до 57 кг. В олимпийската такава, преди спирането на всички турнири заради пандемията от коронавирус, джудистката ни е на 19 място, което и отрежда квота за Олимпийските игри в Токио.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".