Начало Други Даниел Дичев: Отлагането на Игрите е шанс за мен (ВИДЕО)

Даниел Дичев: Отлагането на Игрите е шанс за мен (ВИДЕО)

Даниел Дичев: Отлагането на Игрите е шанс за мен (ВИДЕО)
0

Даниел Дичев продължава да тренира на открито и закрито, въпреки разрастващата се пандемия от коронавирус в цял свят. Националът в джудото в категория до 100 кг. живее и тренира в японската столица Токио. Той сподели каква е обстановката в Япония в момента за влогърския канал „#Backstage“, както и как преминава един негов тренировъчен ден и дали е положително за него отлагането на Олимпийските игри с 1 година.

Как прекарваш един свой ден в момента? Знаем, че си в Япония. Кажи как е при вас положението?

– Здравейте. Аз съм Даниел Дичев. Поздрави от Токио, Япония. В момента е сезонът когато разцъфват вишните. Най-красивият за мен. Дори той не е помрачен от вирусът, който е обхванал целия свят. Един ден за мен протича в този парк, основно сутрин. Тук водя физическата си подготовка, заедно с моите съотборници от университета. Следобед, разбира се, сме на джудо. В момента още има джудо занимания. Няма спрян масов спорт, както в Европа и България, специално. Всичко е спокойно. Има предпазни мерки, които са взети от правителството. Хората си правят пикник. Децата не са на училище. Играят си и всичко е спокойно.

Какво е бъдещето на спорта след пандемията от коронавирус?

– Мисля, че спортът като общност е много силна и всички ще проявим тази несломима воля, както го показваме всеки ден в тренировки и състезания. В бъдеще, спортът ще бъде още по-силен и зрелищен за всички.

Как и с какво тренираш, за да поддържаш форма в извънредни условия? Покажи ни нещо.

– Основно когато тренирам индивидуално, освен бегови упражнения, използвам методиката на Иван Иванов („Bulgarian bag“), защото мисля, че специално за джудо и за контактни спортове, тя е най-близка и най-добре обхваща цялата амплитуда на моето тяло.

Ще споделиш ли с нас хранителния си режим. Кажи ни и какво ти предстои?

– Като спортист, храната за мен е много важна. Гледам тя да е разнообразна и с добро качество и всички нужни компоненти. На мен ми предстои да се възстановя от трaвмата, която имам в рамото и се готвя усилено за Олимпийските игри през следващата година и първо за квалификациите.

Относно отмяната на Олимпийските игри той сподели:

– Разбира се, че е трудно за всички, че отмениха Олимпиадата. За някои е неприятно, но за такива като мен е шанс да оправят контузии, да се възстановят и да сме още по-силни за следващата година. Обнадежден съм и се настройвам за другата година.

Социалните мрежи са пълни с колажи и вицове. Сподели ни какво те разсмя? 

– И аз следя социалните мрежи. Наистина много се забавлявам, особено с генерал Мутафчийски и неговите колажи, навсякъде по асансьори, по спирки и т.н. Много се забавлявах и на няколко счупени телевизора от хора. Много ме разсмяха от сърце.

Спазваш ли дистанцията от 2 метра?

– В Токио е сложно да се спазва такава дистанция, особено в метрото, но ако няма дистанция, аз ги избутвам. Справям се по някакъв начин. Но да, има дистанция в момента и всички я спазват.

#ОтговорниВкъщи