Начало Борба Шефът на родната борба: Исках Игрите да се проведат през тази година

Шефът на родната борба: Исках Игрите да се проведат през тази година

Шефът на родната борба: Исках Игрите да се проведат през тази година
0

Христо Маринов, който е президент на българска федерация по борба не е доволен от отлагането на Олимпийските игри с цяла една година. Въпреки това, той вижда и позитиви от това, че младите състезатели като Едмонд Назарян и други млади таланти ще придобият повече опит и ще могат да атакуват участие на Игрите през 2021 година.

„Лично аз исках Олимпийските игри да се проведат в срок или да бъдат изместени с няколко

Снимка: Костадин Андонов

месеца, но да бъдат в рамките на 2020 година. Сега ще трябва да пренастройваме всичко наново. Не се знае кога ще са квалификациите, какви други състезания ще има, изобщо календарът е пълна каша… А и след като през 2021-ва има олимпиада, то след три години идва нова – в Париж. Времето между двете става много малко. При това положение кога ще са световните първенства? И това никой не знае в момента”, заяви Маринов пред „Меридиан Мач“.

Той изрази мнение, че успешното Европейско първенство за България тази година е дало самочувствие на състезателите, което е щяло да се прехвърли в положителен аспект в олимпийските квалификации.

Костадин Андонов„Съжалявам, защото след Европейското първенство в Рим, на което спечелихме три титли и общо 6 медала, самочувствието на момчетата бе много добро и очаквах отлично представяне в олимпийските квалификации. Но така е било писано“,  съжали президентът на БФ по Борба.

Маринов сподели и че изместването на Игрите с 1 година ще бъде добре за по-младите борци, но ще остави въпросителна пред опитните, дали да не приключат преждевременно кариерата си.

„Сега големият въпрос е дали по-опитните борци ще могат да продължат още една година (б.р. Иво Ангелов смяташе Токио 2020 да бъде последният му турнир). Може би на някои ще дойде нанагоре. Ще им натежи да повтарят наново, за кой ли път, целия този тренировъчен цикъл. Дано да издържат. Но от друга гледна точка има и нещо хубаво в цялата ситуация. А именно – някои от по-младите ще пораснат, ще станат още по-здрави и ще натрупат още по-голям опит. Това важи не само за Едмонд Назарян, но и за други наши борци както при мъжете, така и при жените”, каза още шефът на родната борба.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".