Начало Други Определиха крайния срок за олимпийските квоти

Определиха крайния срок за олимпийските квоти

Определиха крайния срок за олимпийските квоти
0

Квалификационните турнири във всички спортове за Олимпийските игри в Токио трябва да приключат до 29 юни 2021 година. Това съобщиха от Международния олимпийски комитет (МОК) с писмо до всички национални комитети, съобщава „Inside the Games“, цитирани от sportal.bg.

В писмо МОК изразява надежда, че в рамките на един месец ще бъде възможно да се представят програми за квалификациите, като се вземе предвид отлагането на Игрите. Отбелязано е, че „все още не може да бъде предоставена пълна информация за датите и местата на турнирите, а тя ще бъде публикувана след премахването на ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус“.

Националните олимпийски комитети не трябва да се отклоняват от първоначалните правила за провеждане на квалификационните състезания. Ситуацията е сложна, що се касае до квотите, които се печелят въз основа на ранглистата. В този случай МОК препоръчва да се вземат предвид интересите на спортистите, които са били близо до попадане на Игрите в Токио.

Припоняме, че на 24 март МОК реши да отложи Игрите в Токио с 1 година заради пандемията от коронавирус. Новата дата на провеждането на Олимпийските игри е  от 23 юли до 8 август 2021 година.

Няколко дни по-късно от МОК заявиха, че всички спортисти, които вече са се класирали за най-големия спортен форум, ще запазят квотите си. Понастоящем 57% от квотите вече са раздадени.

До този момент България има сигурни 14 квоти за Игрите. Една от тях е на Тайбе Юсеин – сребърна медалистка от Световното по борба, в категория до 62 кг. при жените.

#ОтговорниВкъщи