Начало Други Определиха крайния срок за олимпийските квоти

Определиха крайния срок за олимпийските квоти

Определиха крайния срок за олимпийските квоти
0

Квалификационните турнири във всички спортове за Олимпийските игри в Токио трябва да приключат до 29 юни 2021 година. Това съобщиха от Международния олимпийски комитет (МОК) с писмо до всички национални комитети, съобщава „Inside the Games“, цитирани от sportal.bg.

В писмо МОК изразява надежда, че в рамките на един месец ще бъде възможно да се представят програми за квалификациите, като се вземе предвид отлагането на Игрите. Отбелязано е, че „все още не може да бъде предоставена пълна информация за датите и местата на турнирите, а тя ще бъде публикувана след премахването на ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус“.

Националните олимпийски комитети не трябва да се отклоняват от първоначалните правила за провеждане на квалификационните състезания. Ситуацията е сложна, що се касае до квотите, които се печелят въз основа на ранглистата. В този случай МОК препоръчва да се вземат предвид интересите на спортистите, които са били близо до попадане на Игрите в Токио.

Припоняме, че на 24 март МОК реши да отложи Игрите в Токио с 1 година заради пандемията от коронавирус. Новата дата на провеждането на Олимпийските игри е  от 23 юли до 8 август 2021 година.

Няколко дни по-късно от МОК заявиха, че всички спортисти, които вече са се класирали за най-големия спортен форум, ще запазят квотите си. Понастоящем 57% от квотите вече са раздадени.

До този момент България има сигурни 14 квоти за Игрите. Една от тях е на Тайбе Юсеин – сребърна медалистка от Световното по борба, в категория до 62 кг. при жените.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".