Начало Борба Тайбе Юсеин получи чек за 25 000 лева

Тайбе Юсеин получи чек за 25 000 лева

Тайбе Юсеин получи чек за 25 000 лева
0

Тайбе Юсеин получи чек за 25 000 лева от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор (БТС). Паричната премия тя получи, след като бе обявена за „Най-добър спортист на България за 2019 г.“ по време на церемонията „Нощта на шампионите“.

За първи път в 5-годишната история на тези награди двама спортисти поделиха премията за номер едно у нас. Първото място Тайбе Юсеин сподели с биатлониста Владимир Илиев. През 2019-та Юсейн триумфира с европейската титла в категория до 62 кг., спечели сребърен медал от Световното първенство и завоюва квота за Олимпийските игри в Токио.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза на Юсеин, а по време на церемонията бяха раздадени парични премии в размер на 215 000 лв. в седем категории.

Наградите в отделните категории по време на „Нощта на шампионите” бяха връчени от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, зам.-председателя на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Боряна Георгиева, заместник-кмета на София Дончо Барбалов, заместник-председателя на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева, президента на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценови и ректора на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Николай Изов.