Начало Борба Мария Оряшкова: Мечтая за олимпийски медал (ВИДЕО)

Мария Оряшкова: Мечтая за олимпийски медал (ВИДЕО)

Мария Оряшкова: Мечтая за олимпийски медал (ВИДЕО)
0

Мария Оряшкова продължава да преследва мечтата си да спечели олимпийски медал. Затова тя поне временно се пренасочи от любимото ѝ самбо, което все още не е прието в програмата на Игрите, към борбата. Този уикенд Оряшкова спечели първия си медал от международно състезание по борба, след като стигна до бронз от силния турнир „Яшар Догу” в Истанбул, Турция.

„Мечтата ми е не само да участвам на Олимпийски игри, а да спечеля и медал. Златото най-много ми харесва“, призна 31-годишната националка.

Днес Оряшкова получи една награда със закъснение заради многото ѝ ангажименти. Тя бе отличена за „Спортист на месец ноември 2019 г.“ в анкетата на Пресклуб „България“. Оряшкова спечели допитването до журналистите след петата световна титла по самбо, с която триумфира в края на миналата година.

„Това е признание за мен и доста добър старт на новата година. Вече мина едно състезание в Турция. Това беше силен турнир, в който участва целият национален отбор жени и мъже. За щастие, стигнах до третото място. Не се задоволявам, но го оценявам. Трудът ми се отплаща“, заяви Спортист №9 на България за 2019 година и носител на приза „Ярка победа“ от „Златен пояс 2019“.

Снимки: БГНЕС

Оряшкова се е насочила основно към борбата и засега не планира участия в другите спортове, с които се занимава (самбо, сумо и джудо).

„Другата седмица започва републиканското по борба, след още 10 дни е Европейското първенство. После наред е турнирът „Дан Колов – Никола Петров“ и ако спечелим правото да отидем на квалификациите за Олимпийските игри… Там конкуренцията е страшна, защото световни и олимпийски шампиони останаха без квоти“, коментира още Мария.