Начало Борба Свободняците се хвърлят здраво в тренировките на Белмекен (ВИДЕО)

Свободняците се хвърлят здраво в тренировките на Белмекен (ВИДЕО)

Свободняците се хвърлят здраво в тренировките на Белмекен (ВИДЕО)
0

С отговорност и отдаденост протичат тренировките на националния отбор по борба в свободния стил на лагера в Белмекен. Боксовата ни звезда Станимира Петрова влезе в ролята на репортер и надникна в залата по борба на високопланинската база, а кадрите попаднаха в рубриката #Backstage. Тя разговаря с националите Георги Вангелов и Мирослав Киров, както и с помощник треньора Димитър Кумчев.

„Това е встъпителен лагер. Момчетата се раздават на макс и наистина показват, че искат да постигнат нещо в спорта и борбата. Няма компромиси. Тренировките се изпълняват до последно. Те са и много отговорни хора“, разкрива Кумчев.

Той посочва, че тимът е много млад, но има голям потенциал. Тримата лидери при свободняците пък са Георги Вангелов, Мирослав Киров и Владимир Дубов.

„Уникален отбор имаме и доста млад. Добри момчета, които имат цел да постигнат и да покорят олимпийски върхове. Поне това се вижда във времето, в което работим заедно. Имаме трима лидери в отбора, които са малко по-опитни и в мъжката борба имат резултати на световни и европейски първенства. Не искам да преувеличавам, но мисля, че за следващата Олимпиада ще имаме много добър състав и много добри резултати“, казва Кумчев.

Вангелов приема спокойно и с позитивизъм извънредното положение и отложения спортен календар.

„Тренирахме здраво и бях направил много добра подготовка. Бях започнал да свалям и килограми, за да вляза в категория, когато ни съобщиха, че се отменя. Но каквото е за мен, това е и за всички. Няма проблем, адаптираме се. Гледаме напред и се готвим. Чакаме календара“, казва Вангелов.