Начало Борба Станаха изненади на шампионата по борба в Ловеч

Станаха изненади на шампионата по борба в Ловеч

Станаха изненади на шампионата по борба в Ловеч
0

Още в първия ден се получиха изненади на държавния личен-отборен шампионат по борба, който се провежда в Ловеч. Това се случи при свободняците.

Владимир Дубов, който е сребърен медалист от европейски и световни първенства в категория до 60 кг., не успя да стигне до финала при по-тежките – до 65 кг. Той бе спрян на полуфиналната фаза от молдовския национал Николай Грахмез (призьор от световни и европейски първенства за юноши) с 0:5 точки.

До тази фаза от турнира Думов нямаше проблеми и стигна след 2 убедителни победи (Андрей Сикачов с 13:2 и Вилислав Малинов с 12:1 точки).

В днешния финал в категорията Грахмез ще спори със Стефан Иванов от Русе.

Останалите ни национали не допуснаха изненади. При 61-килограмовите Георги Вангелов тушира Исмаил Помаков, а Микяй Наим също записа туш срещу Костадин Гуцалов.

Микяй Наим

При 74-килограмовите очаквано Мирослав Киров и Али Умарпашаев стигнаха финал, като победиха съперниците си с по 10:0 точки.

Мирослав Киров

Следват пълните резултати от полуфиналите ТУК

Финалните двойки може да видите ТУК

Днес ще се проведат финалните срещи в свободния стил, както и цялата надпреварата при жените. Голямата отсъстваща от шампионата е Тайбе Юсеин, която се възстановява след прекарана операция.

Снимки БФ Борба, КОСТАДИН АНДОНОВ

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".