Начало Бокс Непознатите лица на бойците: Тайсън Фюри

Непознатите лица на бойците: Тайсън Фюри

Непознатите лица на бойците: Тайсън Фюри
0

Представяме ви нова рубрика, в която ще ви запознаваме с интересни факти около живота на спортистите. Всеки крие своите тайни, но когато си в светлините на прожекторите – това съвсем не е лесна задача.

Днес на фокус е Тайсън Фюри.

В следващите редове ще разберете защо  и още.

КАРА С 300 КМ/Ч ЧЕЛНО КЪМ МОСТ

След е уловен със забранени субстанции в кръвта, британецът губи титлите в тежка категория и изпада в депресия. В един момент е толкова отчаян, че се качва на новото си спортно „Ферари“ и вдига близо 300 км/ч на права отсечка. В самия край на трасето обаче има мост.

Фюри е решен да сложи край на всичко и се прицелва право към него, но в миг на чист разум преценява, че не иска децата му да растат без баща и набива спирачките. След време разказва историята и си спомня, че е седял разтреперан с ръцете на волана няколко минути след инцидента.

twitter.com

РАЖДА СЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО

В даден момент от живота си Тайсън тежи 170 килограма, но когато се появява на бял свят е бил не повече от 0,5 кг! Докторите му дават минимални шаснове да оцелее. Майка му Амбър е била пременна 14 пъти, но само 4 от бебетата оцеляват. Фюри има трима братя (Томи и братовчед му Хюри също са професионалисти).

Силната вяра на родителите му и борбеността на боксьора от първите му мигове на земята помагат чудото да се случи. Впоследствие от половин педя мъж британският Тайсън се превръща в „Краля на циганите“.

ПРЕДЦИТЕ МУ СЕ БИЯТ С ГОЛИ РЪЦЕ ОТ 200 ГОДИНИ

Мнозина знаят, че бащата на световния шампион – Джон Фюри, се е бил с голи ръце. Действително обаче биткаджийският дух в семейството се предава по мъжка линия от около 200 години.

От англо-ирландски род е, известни са като „пътуващите цигани“. Водят обратното на уседнал начин на живот. Често боевете на по-възрастните Фюри се водят до нокаут.

View this post on Instagram

King and queen on the throne 👑👑

A post shared by Paris Fury (@parisfury1) on

ВЕРЕН НА ПАРИС

Световният шампион се запознава със съпругата си Парис, когато е на 17, а тя на 15. Минават под олтара три години по-късно. Имат три момчета.

Признават, че връзката им не винаги е била изпълнена с радост и щастие. Заедно преминават през „добро и лошо“, както обещават в деня на сватбата си. Любовта им е много силна, а често Тайсън Фюри я засвидетелства с микрофон в ръка. Заедно са вече от 15 години – славата не ги променя.

ФЮРИ СТАВА ЗА СМЯХ С КОМИЧЕН УДАР

В един от ранните си мачове „Краля на циганите“ нацелва собствената си глава. Това не остава незабелязано и в ерата на Интернет шегите британецът набързо се превръща в „meme“ (забавна картинка с различни текстове към нея).

Това се случва срещу Лий Суейби в Лондон през 2009 година.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.