Начало Борба Свободняците стартират на държавния шампионат по борба

Свободняците стартират на държавния шампионат по борба

Свободняците стартират на държавния шампионат по борба
0

Оспорвана битка ще има в две от категориите

Борците свободен стил стартират днес на държавния шампионат по борба, който продължава в столичната зала „Христо Ботев“.

Владимир Дубов

При най-леките (до 57 кг.) титлата ще си оспорват Георги Вангелов, който е носител на златния пояс „Дан Колов“ за 2019-а година, и Владимир Дубов (сребърен медалист от Световното първенство по борба през 2013 г.). В същата категория е и Микяй Наим – сребърен медалист от шампионата на планетата до 23г., провел се през 2017-а година.

Припомняме, че преди 10 дни Вангелов стана първи на турнира „Яшар Догу“ в Истанбул.

Другата категория, която ще бъде много оспорвана е тази до 74 кг.

Борислав Новачков

Завърналият се в представителния тим Борислав Новачков, сребърен медалист от Европейското през 2017-а година, който иначе се състезава при 65-килограмовите, ще има за евентуални съперници Али Умарпашаев, станал първи шампион на турнира „Яшар Догу“ в Истанбул, както и Мирослав Киров, бронзов медалист от Евро 2014.

Ахмед Батаев

На първенството ще стартира и натурализираният у нас дагестанец Ахмед Батаев. Той ще се бори в категория до 97 кг.

На тепиха ще излязат 129 състезатели от 30 клуба.

Схватките започват в 10.00 часа, а от 16.00 ч. ще бъдат полуфиналите. Срещите за титлите са в неделя около 12.00 ч.

Схемите в отделните категории, както и програмата за първия кръг може да видите ТУК.

Надпреварата може да следите „на живо“ в канала на БФ Борба в Youtube – ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".