Начало Борба Оряшкова: Има шанс да участвам в Токио (ВИДЕО)

Оряшкова: Има шанс да участвам в Токио (ВИДЕО)

Оряшкова: Има шанс да участвам в Токио (ВИДЕО)
0

Мария Оряшкова, която спечели първия за страната ни златен медал от Европейските игри в Минск, заяви, че е много доволна от надпреварата в Беларус. Тя и целият ни отбор по самбо бяха гости в Пресклуб „България“.

„Радвам се, че участвах в Европейските игри и че нашите успехи получиха много по-голяма гласност. Самбото много ми помага в състезанията по борба, тъй като мога да прилагам хватки, които моите съпернички не знаят „, сподели шампионката.

Въпреки нелеката задача да се състезава в два тежки спорта, Оряшкова ще продължи да се подготвя и в борбата, и в самбото за участие на най-големите форуми.

„Основната ми цел до края на годината е успешно представяне на световните първенства по борба и по самбо. Мисля, че ще ми бъде трудно да бъда сред първите шест на световното първенство по борба и там да спечеля олимпийска квота, но имам шанс да участвам в Токио, тъй като последният квалификационен турнир е в София“, добави шампионката, която завършва докторантура в НСА на тема „Самозащита при агресия“.

Мария Оряшкова е най-титулуваната ни състезателка по самбо. Тя има четири световни и девет европейски титли.

Снимка: БОК, Костадин Андонов

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.