Начало Самбо и бойно самбо Мария Оряшкова започва атаката на златото срещу испанка

Мария Оряшкова започва атаката на златото срещу испанка

Мария Оряшкова започва атаката на златото срещу испанка
0

„Златната“ Мария Оряшкова днес започва поредната си атака на световния връх, в любимата дисциплина – самбо. Националната ни състезателка в категория до 80 килограма стартира на Мондиала в Южна Корея срещу Паула Мартинес (Испания).

Ако се справи с нея, Оряшкова ще срещне мексиканката Нанси Ернандес.

Българката е деветкратна европейска и четирикратна световна шампионка. Миналата година беше на секунди от пета титла и сега ще е крайно мотивирана да си вземе своето. През лятото грабна злато от Европейските игри в Минск.

Източник: БОК, Костадин Андонов

Българското участие на втория ден в корейския град Чонгжу продължава с още една състезателка. Жребият се оказа благосклонен за Ваня Костова (-64 кг), която ще започне директно от втория кръг. Самбистката ни чака изхода от сблъсъка Алис Перин (Италия) – Анда Валвой (Румъния).

Световното първенство по самбо представлява интерес за близо 70 държави от 4 континента. Всички новини около шампионата на планетата можете да следите първо в Boec.BG.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.