Начало Самбо и бойно самбо Треньорът на самбистите Васил Соколов: Доста се потрудихме (ВИДЕО)

Треньорът на самбистите Васил Соколов: Доста се потрудихме (ВИДЕО)

Треньорът на самбистите Васил Соколов: Доста се потрудихме (ВИДЕО)
0

Васил Соколов, старши треньор на националния отбор по самбо на България, даде висока оценка  на своите избраници за Европейски игри в Минск. От петима родни представители в този спорт тимът се завърна с два медала – злато на Мария Оряшкова в категория до 80 кг и бронз на Цветелина Цветанова при 48-килограмовите.

Г-н Соколов, доволен ли сте от представянето на националния отбор по самбо на тези Европейски игри?

Разбира се, че съм доволен. Доста се потрудихме. След Европейското първенство имахме около месец за подготовка, която беше изцяло насочена към Европейски игри. Видяхме какви грешки имаме и може да се каже, че ги поправихме. Защото две от състезателките срещу които излезе Цветелина преди това загубхме на Европейска и на една купа. А сега победихме и двете.

Самбото не е олимпийски спорт, предполагам, че тези Европейски игри са по-специални за вас и са като една мини Олимпийски игри?

Да, това са вторите Европейски игри, на които участваме. Сега се гледа малко по-различно на нас, тъй като сме включени в програмата на Олимпийски игри и се надяваме на следващите в Париж да влезе като демонстративен спорт.

Два медала от петима състезатели – това добре ли е като статистика?

Може да се каже, че е добре. Имаме един шампион.

Разбрахме, че Ашот Мартиросян е бил с контузия на Игрите. Вие сте му казал да не участва, но той не ви е послушал.

Да, това беше негово желание. Ние се опитахме да го съхраних, но той си е боец и реши да участва, въпреки контузията. Загубихме от един беларусин, който го би много на Европейското, а сега срещата беше почти равна. Бори се добре. Не мога да кажа, че не съм доволен от отбора.

Какво ви предстои сега?

Почивка и след това започваме подготовка за Световното първенство в Корея.

Цветелина Цветанова каза, че не е очаквала медал от Игрите, а вие дали го очаквахте?

Очаквам от всеки един състезател. Никого не отписвам. До последно се надяваме нещо да се случи, въпреки че конкуренцията в самбото е много голяма.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.