Начало Самбо и бойно самбо Самбистите тръгнаха за Минск с човек по-малко

Самбистите тръгнаха за Минск с човек по-малко

Самбистите тръгнаха за Минск с човек по-малко
0

Националният отбор по самбо също се отправи към Минск, където ще участва във вторите Европейски игри (21-30 юни). Групата, която беше утвърдена от Българския олимпийски комитет, наброяваше шестима национали. Един от тях обаче не успя да замине. Става дума за Борислав Янаков.

Многократният републикански шампион по самбо и джудо и състезател на столичния клуб „Шун Джудо“ е бил възпрепятстван, като все още има минимални шансове да успее да замине за Беларус на по-късен етап. Категорията, в която се състезава Янаков, е 57 килограма.

Така на самолета за Минск се качиха Цветелина Цветанова (48 кг), Галя Иванова (52 кг), Мария Оряшкова (80 кг),  Мартин Иванов (68 кг) и Ашот Мартиросян (74 кг).

Самбото стартира в програмата на Европейските игри още във втория ден – на 22-ри юни, а родните представители ще има както в този ден, така и на следващия – 23-ти юни. Четвъртфиналите, полуфиналите и репешажите са от 10 до 14 ч., а финалите стартират в 17 ч.

Както ви съобщихме по-рано, петкратната световна и деветкратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова ще се състезава в два спорта на Европейските игри – самбо и борба. Националката ще трябва да се справя освен с различни правила, но и килограми. На самбото тя ще е в нейната категория – до 80 кг, докато в борбата ще се пробва в категория до 76 кг. Оряшкова ще има пет дни да свали килограмите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.