Начало Бокс Очаквано: Гловацки обжалва загубата от Бриедис

Очаквано: Гловацки обжалва загубата от Бриедис

Очаквано: Гловацки обжалва загубата от Бриедис
0

Кжищоф Гловацки ще обжалва решенията на съдията от втория рунд на мача му с латвиеца Маирис Бриедис (26-1). Полякът първо бе ударен с лакът в брадичката, а след това беше пратен в нокдаун… 4-5 секунди след края на частта.

Битката бе полуфинал на световните боксови суперсерии и се игра в Рига, Латвия.

Ето какво сподели вече бившият шампион на WBO в полутежка категория:

„Трудно е да се примиря със ситуацията“, започна Гловацки (31-2-0).

„Никога не съм очаквал да ме ударят с лакът. Не съм се изправял срещу съперник, който би го сторил. Не исках да се правя на нокаутиран и да си изпрося победата. Продължих, защото желаех да спечеля достойно тази битка… не помня много от случилото се впоследствие“, признава полякът.

„Не чувах абсолютно нищо. Впуснах му се директно“, сподели боксьорът.

След случилото се той се втурна в безотговорна атака и бе проснат. Обяснението му вече придава логика на случилото се. След това съдията не чу сигнала за края на рунда. Гловацки така и не успя да се възстанови и издържа само 27 секунди от третата част.

Няма да бъде изненадващо, ако резултатът бъде анулиран.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.