Начало Бокс Топ 5: Изгряващите звезди в бокса
0

Топ 5: Изгряващите звезди в бокса

Топ 5: Изгряващите звезди в бокса
0

Големите имена в бокса идват и си отиват. Оставят следи и печелят титли, правят зрелищни двубои и още по-зрелищни нокаути. Но докато те са на върха, младото поколение тренира и се развива, за да преследва успехите на своите предшественици и един ден да ги свали от трона.

В бокса има не едно и две имена, които са до 23-годишна възраст и вече показват своя огромен потенциал. Постарали сме се да съберем петте най-обещаващи млади боксьори, които един ден ще бъдат на върха в световния бокс.

Даниел Дубоа (21 години)
Британският талант в тежка категория вече е сравняван с Антъни Джошуа. Работи с Франк Уорън, а откакто е при професионалистите има 9 победи от 9 мача, а 8 от тях приключиха с нокаут.

Джай Опетая (23 години)
Австралиецът е братовчед на футболиста Тим Кейхил, който е жива легенда на континента. Опетая вече има 13 мача при професионалистите в полутежка категория, като всичките завършват с негова победа. 10 от тях са с нокаут.

Джамонтай Кларк (23 години)
Американецът записа впечатляващи първи 13 мача в полусредна категория и спечели всеки един от тях. През 2018 година претърпя първата си загуба при професионалистите след съдийско решение.

Дармани Рок (22 години)
Следващият Дионтей Уайлдър за американците. Рок мачка всичко по пътя си и до момента е с 13 победи от 13 мача в тежка категория. 8 от победите му са с нокаут.

Уил Хътчисън (20 години)
Младият британец наскоро бе привлечен от Франк Уорън. Печели световното първенство за младежи през 2016 година, след което се мести при професионалистите в лека тежка категория. До момента има 6 победи от 6 мача, а четири от тях са с нокаут.