Начало Бокс Светът изпрати Мохамед Али (СНИМКИ)
0

Светът изпрати Мохамед Али (СНИМКИ)

Светът изпрати Мохамед Али (СНИМКИ)
0

Светът изпрати Мохамед Али. Боксовата легенда почина преди няколко дни на 74-годишна възраст и бе  погребан в родния си град Луивил.

Специалната церемония се излъчи пряко по цял свят, а на място присъствахат повече от 15 хил. души, които искаха да се сбогуват с легендата.

Катафалката, превозваща ковчега на Али премина през централните улици на родния му град. Хиляди хора се бяха струпали по трасето, за да отдадат почит на легендата.

Автомобилът беше отрупан с цветя от хората, събрали се по улиците.

Мохамед Али почина миналия петък след дълга борба с Паркинсон. След погребалната процесия и мемориалната церемония се проведе и традиционно мюсюлманско погребение.

На мемориалната церемония слово прочетоха бившият американски президент Бил Клинтън, комедиантът и актьор Били Кристъл, телевизионният журналист Брайънт Гъмбел, както и дългогодишната съпруга на Мохамед Али – Лони.

На погребението присъствха представители на всички големи световни религии – ислям, православие, католицизъм, юдеизъм и будизъм.

Вчера се състоя молитвата Салат-ал-Джаназа, традиционна ислямска молитва. Тя беше изпълнена от присъстващите с цел да бъдат опростени греховете на Мохамед Али и всички мюсюлмани.

СНИМКИ: Reuters