Начало Самбо и бойно самбо Двама наши самбисти отпадат за Европейските игри заради контузии

Двама наши самбисти отпадат за Европейските игри заради контузии

Двама наши самбисти отпадат за Европейските игри заради контузии
0

Лоши новини за националния отбор на България по самбо и бойно самбо преди Европейските игри в Минск. Двама от състезателите ни имат сериозни контузии след участието си на Европейското първенство в Хихон и отпадат от отбора.

Ашот Мартиросян е със скъсани предни кръстни връзки на коляното след усукване по време на полуфиналната среща срещу световния и европейски шампион Степан Попов от Беларус в категория до 74 кг на самбото.

“Всичко стана в последните 28 секунди. Губех срещата и реших, че трябва да направя всичко или нищо“, разказа бронзовият европейски медалист в пресклуб „България“. Сега той ще претърпи операция и ще отсъства минимум 6 месаца. По време на възстановяването лекарите категорично са наложили пълна забрана за спорт, иначе има опасност и от по-сериозни травми.

На негово място няма да бъде повикан друг състезател за Европейските игри в Минск,  информират от треньорски щаб.

Бронзовият медалист в бойното самбо Михаил Николов също ще се подложи на операция, като неговият проблем е с носа. Травмата той получава по време на полуфинала при 74-килограмовите в бойното самбо, когато противникът му го удря силно с коляно в лицето.

“Още в Испания лекарите ми казаха, че носът ми е счупен много лошо. Е, това ми се случва за трети път“, поясни Мишо.

От Българска федерацията по Самбо се надяват, че и този път фондация „Български спорт“ ще поеме разноските по лечението на Ашот Мартиросян и Михаил Николов.  Останалите национали продължават подготовката си за Европейските игри в Беларус. Според ръководството на централата имаме шанс за един златен и поне още два други медала от Минск.

На Европейските игри родното самбото ще бъде представео от петима национали: Цветелина Цветанова (48 кг), Галя Иванова (52 кг), Борислав Янаков (57 кг), Мартин Иванов (68 кг) и Мария Оряшкова (80 кг).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.