Начало Борба Едмонд Назарян: Искам да се боря на Олимпийските игри (ВИДЕО)

Едмонд Назарян: Искам да се боря на Олимпийските игри (ВИДЕО)

Едмонд Назарян: Искам да се боря на Олимпийските игри (ВИДЕО)
0

Едмонд Назарян изпрати изключително успешна 2020-та. В нея той направи дебют във възрастовата група при мъжете, печелийки още от първото си участие републиканската и европейската титла (категория до 55 кг). Еди навърши пълнолетие, успешно завърши училищи и дори влезе в университет. В края на годината получи и най-голямото признание – бе избран за спортист номер 2 на България.

Синът на легендата Армен Назарян направи своята равносметка за годината и разказа за амбициите си в дълго интервю пред Моника Симеонова и оператора Мартин Ангелов, което излъчихме в предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Назарян-младши казва, че за него „не мога“ не съществува и участието му на Европейското първенство за мъже в Рим го доказва. 

„Отидох да направя мъжки борби, да не се отказвам. Всяка една среща видях, че ми се получава. Надвих много добри борци там, направих сензация. Много хора бяха в шок и не очакваха как ще направя това нещо. Важен е много характерът, който имаш – това е 70-80% от битката. Тренировките също са много важни“, сподели Едмонд пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Пандемията и контузия, която талантливият ни борец е получил през лятото, го лишават от участие на малкото състезания, които се проведоха през годината. 

„Почивал съм и съм мислил как да се върна на тепиха, как да почна да тренирам. Сега съм 65 кг, но мисля до Олимпиадата да сваля на 60. Знаем, че това е категорията, гоним тази категория. Чакам тази Олимпиада, искам да се боря“, категоричен е младият ни шампион.

Фамилия Назарян

Признава, че му тежи отговорността като син на големия шампион Армен Назарян.

„Той е шампион и всички ме сравняват. Казват „трябва да минеш баща си, успехите му“. Това за мен е още по-голяма мотивация. Първо искам само веднъж да взема олимпийското злато, след това вече целта ми ще е да го мина“, казва още Едмонд.

През лятото шампионът по борба завърши образованието си с отличие и почетен златен медал.

„Майка ми много искаше да завърша отлично. Казах си, че ще остана докрай и ще взема този златен медал да зарадвам майка ми. И спортът, и ученето ми вървят, записах се в икономически университет задочно“, откровен е Едмонд.