Начало Бокс Българското участие в първия ден на турнира „Странджа“

Българското участие в първия ден на турнира „Странджа“

Българското участие в първия ден на турнира „Странджа“
0

Със солидно родно присъствие ще стартира 71-ят международен боксов турнир „Странджа“.

Най-старият аматьорски турнир в Европа започва днес в столичната зала „София“, където в рамките на 5 дни над 300 боксьори от цял свят ще мерят сили един срещу друг.

Днес своето участие на „Странджа“ започва актуалният носител на купата от миналата година – Даниел Асенов (52 кг). „Тайсъна“ ще излезе на ринга в първия мач от вечерната сесия, която е от 19:00 ч.

Негов противник в първия кръг е полякът Якуб Сломински, а в същата категория България има още двама представители. Шабан Димитров ще се бие с Дмитри Суходолкси от Молдова, а в последен мач от вечерната сесия европейският шампион за младежи от 2019 г. Ергюнал Сабри излиза срещу Мануел Капай (Италия).

В кат. до 81 кг Георги Свечев също ще стартира участието си на турнира, като негов противник във вечерната сесия ще е Карел Хорейшек от Чехия.

Две от дамите ни също ще излязат на ринга в зала „София“.

Веселина Рангелова (75 кг) ще се бие в ранната сесия, която започва от 11:00 ч. Националката ни ще се боксира с бразилката Флавия Фигуиердо.

Мелис Йонузова (69 кг) също стартира похода си към върха в следобедната сесия (15:00 ч.), като първата ѝ опонентка е белгийката Ошин Дерю.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.