Начало Бокс Тайсъна спечели Купа „Странджа“
0

Тайсъна спечели Купа „Странджа“

Тайсъна спечели Купа „Странджа“
0

Даниел Асенов стана носител на купа „Странджа“ при мъжете. При жените купата ще пътува за САЩ, спечели я Стейсиа Сътлес, шампионка в кат. до 64 кг. Станимира Петрова е нейна първа подграсничка.

Двамата носители на трофея бяха наградени спортния министър Даниела Дашева и супервайзора на турнира, а освен купите, те получиха и почивка в „Албена“.

„И трите ми мача на турнира бяха много тежки и съм радостен, че постигнах победи над състезатели от Индия, Еквадор и най-вече над китаеца на финала. В мача за титлата обаче победата можеха да я дадат и на китаеца, защото не е никак лош боксьор. Въпреки че го бия за втора година на финал тук, не е за подценяване – той е бронзов медалист от олимпиада и световно и затова съм радостен, че аз взех победата. С него ми беше най-тежкият мач тук. Търсих близкия бой, изключих за новите неща, които трябваше да приложа, защото обстоятелствата искаха друго. „Странджата“ се превърна в едно малко световно първенство, но моята цел е да взема златото на истинското световно. Април месец обаче ми предстои дебют на професионалния ринг, тъй като имам покана и ще се включа във френския отбор от WSB сериите“, коментира Тайсъна от Кукорево.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.