Начало Бокс 17 българи се боксират за медалите днес
0

17 българи се боксират за медалите днес

17 българи се боксират за медалите днес
0

17 български национали ще играят днес на 1/4-финалите на международния турнир по бокс „Странджа“ в столичната зала „София“. За 7 от тях това ще са и първи мачове в надпреварата. Пръв от нашите на ринга ще излезе най-тежкият Петър Белберов, чийто мач в категория +91 кг срещу Игор Шевадзутский (Украйна) е първи от програмата за деня и ще започне в 15:00 часа. 30 минути по-късно излиза пък най-лекият ни боксьор Тинко Банабаков срещу Назар Куротчин (Украйна).

В следодебния сеанс са мачовете и на Стефан Иванов и Душко Благовестов (кат. до 56 кг), Айрин Исметов (64) и Арман Хакобян (75), както и на Станимира Петрова и Розалия Пайчева (кат. до 54 кг) и Джоана Нуамеруе (64). Очаква се срещите на жените да започнат около 17:30 часа.

Също с българско участие ще стартира и вечерната сесия, като в 18:30 ч.  първия си мач на турнира ще изиграе Даниел Асенов (52). Следват срещите на Елиан Димитров (60), Благой Найденов (81), Кристиян Димитров (91) и жените Венелина Поптолева, Златислава Чуканова, Габриела Димитрова (до 51 кг) и Деница Елисеева (60).

Както е ясно, при победи днес боксьорите си осигуряват най-малкото бронзови медали от надпреварата.

Входът за зрители и днес е 5 лева за целия ден, като билети могат да се купят на място в залата от Тикетпортал. За полуфиналите и финалите в събота и неделя пропуските ще са по 10 лева, а събраните средства ще отидат за награди на най-добре представилите се български състезатели.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.