Начало Бокс Ник Бол ще брани титлата си от WBA срещу американец с 34 победи и само 4 загуби

Ник Бол ще брани титлата си от WBA срещу американец с 34 победи и само 4 загуби

Ник Бол ще брани титлата си от WBA срещу американец с 34 победи и само 4 загуби
0

Ник Бол (20:0:1) несъмнено е една от най-ярките изгряващи звезди в световния бокс и след като спечели световната титла на WBA в категория „перо“ срещу Реймънд Форд (15:1:1) през юни се утвърди и като един от хората, задаващи стандартите в дивизията. Сега вече идва ред той да защитава шампионския си статут и насреща му е един изключително опитен и опасен съперник в лицето на Рони Риос (34:4).

Майк Копинджър от ESPN съобщи, че „Тарана“ ще се качи на ринга в Ливърпул на 5 октомври, за да се опита да защити трофея.

Риос обаче прекара цели две години извън ринга след загубата си от Муроджон Ахмадалиев (12:1) през лятото на 2022 г., когато бе спрян в 12 рунд при по-малко от минута до края на мача за титлата на IBF в категория „супер петел“. През април той се завърна с нокаут срещу Николас Поланко в Щатите и отново напомни на хората за себе си.

27-годишният Бол със сигурност ще търси изява в бъдеще срещу Рей Варгас (36:1:1) след онова шокиращо равенство през март тази година, когато тримата съдии бяха на различно мнение за развоя на мача. Масимо Баровекио даде 112:114 за Варгас, Юн Бае Лим даде 116:110 за Бол, а Рей Дансеко присъди 113:113, след като на два пъти мексиканецът бе свалян в нокдаун в хода на срещата.