Начало Бокс Дори съдиите не успяха да разделят Рей Варгас и Ник Бол за титлата на WBC

Дори съдиите не успяха да разделят Рей Варгас и Ник Бол за титлата на WBC

Дори съдиите не успяха да разделят Рей Варгас и Ник Бол за титлата на WBC
0

Титлата на WBC В категория „перо“ остава в ръцете на Рей Варгас (36:1:1), след като имаше неединодушно равенство с Ник Бол (19:0:1) в битката им в Рияд.

Първите рундове бяха в полза на шампиона, но втората половина от мача премина под диктовката на претендента. Той дори реализира два нокдауна в 8 и в 11 рунд.

Големият проблем се оказа мръсничката игра и на двамата. От една страна мексиканецът се възползваше почти от всеки клинч, за да подпре колене на земята, а от друга – британецът не пропусна възможност, за да пусне по един допълнителен удар след сигнал на съдията, за да спрат. По-лошо впечатление направи Бол с няколкото опита, за да хвърли Варгас с джудистки хватки.

Убедихме се обаче, че и двамата притежават страхотни боксьорски качества, въпреки че са напълно различни. На първо място разликата в ръста им изигра ключова роля за това, защото мексиканецът е цели 179 см. висок срещу 157-сантиметровия англичанин.

Ето как изглежда разбивката на съдийските карти – Масимо Баровекио даде 112:114 за Ник Бол, Юн Бе Лим отсъди 116:110 за Рей Варгас, а Рей Дансеко присъди 113:113, за да се откаже от отговорността да посочи победител.