Начало Бокс Мачът на истината: Стойка Кръстева – Бусе Чакъроглу

Мачът на истината: Стойка Кръстева – Бусе Чакъроглу

Мачът на истината: Стойка Кръстева – Бусе Чакъроглу
0

Всички българи трепнем в очакване за съботната сутрин, когато Стойка Кръстева ще спори за златен медал на олимпийския турнир по бокс в Токио.

Нейна съперничка на финала е туркинята Бусе Чакъроглу.

Мачът ще е много тежък и специалистите определят, че шансовете са 50:50.

Двете се срещнаха преди точно два месеца – на 7-ми юни, когато първата ръкавица на Турция спечели след решение. Това се случи на европейската квалификация за Токио 2020 във Франция.

Стойка също има един успех над Чакъроглу.

Той обаче е през 2016, когато Бусе излиза за едва втория си мач на ринга.

Престижният сайт „BoxRec“ дава петзвезди на битката и това е съвсем нормално. Освен, че е олимпийски финал – сблъсъкът противопоставя първата с втората в ранглистата на изданието.

Кръстева е поставена под №1. Тя вече изигра един мач с петзвезден статут – срещу китайката Юан Чанг на четвъртфиналите.

На свой ред Чакъроглу игра само битки, оценявани с по две и три звезди, което доказва колко по-лесен беше нейният път до този финал. На практика Стойка вече разби всички други големи имена в дивизията. Предстои да разберем за добро или за лошо.

Така Стойка Кръстева и Бусе Чакъроглу излизат на ринга в събота (7 август) от 8:15 часа в битка за историята. Финал на Олимпийски игри, който изглежда твърде равностоен. Пожелаваме на българската боксьорката нейната ръка да бъде високо вдигната след края на сблъсъка!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.