Начало Бокс Петър Белберов и Стойка Кръстева на ринга в Париж днес

Петър Белберов и Стойка Кръстева на ринга в Париж днес

Петър Белберов и Стойка Кръстева на ринга в Париж днес
0

Двама български национали ще се качат на ринга във втория ден от европейската олимпийска квалификация, която се провежда в Париж. Петър Белберов и Стойка Кръстева ще опитат да направят нова, решителна стъпка към спечелването на олимпийски квоти за Игрите в Токио.

Първи от двамата ще излезе Петър Белберов. В категория над 91 килограма родният национал ще се изправи срещу Гитис Лисинскас. Ирландецът влезе като резерва на сънародника си Дийн Гардинър. Срещата е от втори кръг на категорията. Тя е предвидена за следобедната сесия, която стартира от 15:00 часа българско време. Мачът е на ринг Б и се очаква да започне около 17:15 часа.

Във вечерната сесия, на ринг А ще боксира и Стойка Кръстева. Нейният мач в категория до 51 килограма е решителен за спечелване на квота за Токио. Българката ще се изправи срещу Светлана Солуянова (Русия), а мачът е от 1/4-финалната фаза. При успех Кръстева ще си гарантира място на Игрите в Токио след месец и половина. Двубоят е втори в програмата и се очаква да започне около 19:15 часа.

Перфектна Станимира Петрова на победа от квота за Токио

В утрешния ден на ринга ще се качат Станимира Петрова (57 кг) и Радослав Панталеев (91 кг). Те ще боксират на 1/4-финалите в техните категории и при успех ще спечелят квоти за Олимпийските игри.

Може да следите развитието на срещите на този линк, където по-късно ще се появи и прозорец за зареждане за пряко излъчване:

https://olympics.com/en/sport-events/tokyo-2020-boxing-olympic-qualification-tournaments/broadcasting-schedule