Начало Бокс И Чамов се размина с мечтата за Токио
0

И Чамов се размина с мечтата за Токио

И Чамов се размина с мечтата за Токио
0

Симеон Чамов също се размина с възможността да спечели квота за олимпийските игри в Токио. Националът ни при 75-килограмовите допусна драматично поражение в първия ден от довършителния турнир в Париж. Българинът отстъпи с 2:3 съдийски гласа на Адам Шартоа от Швеция.

Чамов изигра добър двубой, който можеше да бъде отсъден и в двете посоки. Съдиите обаче прецениха, че Шартоа е направил достатъчно, за да бъде посочен за победител. Изходът на срещата бе решен в последния трети рунд, след като преди това двамата си поделиха надмощието.

За съжаление, поражението дойде кръг преди Чамов да може да диша спокойно с поглед към Токио. Квоти печелят първите 6 в категорията, което означава, че поражение дори на 1/4-финал би донесъл виза за японската столица.

Така равносметката от първия ден в Париж за България е победа и две поражения. Аут от турнира е и Аслъхан Мехмедова (60 кг), но напред продължава Станимира Петрова (57 кг). На ринга през уикенда ще се качат още Стойка Кръстева (51 кг), Радослав Панталеев (91 кг) и Петър Белберов (+91 кг).

Перфектна Станимира Петрова на победа от квота за Токио

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.