Начало Борба Едмонд Назарян се завръща на тепиха в Ловеч
0

Едмонд Назарян се завръща на тепиха в Ловеч

Едмонд Назарян се завръща на тепиха в Ловеч
0

Европейският шампион от 2020-та при 55-килограмовите Едмонд Назарян ще се завърне на тепиха. Синът на двукратния олимпийски златен медалист Армен Назарян ще се бори в категория до 60 кг. на държавното първенство в Ловеч. Той ще участва в класическия стил, след като вече е възстановен от травмата на рамото. 19-годишният талант бе измъчван от проблеми, които не му позволиха да участва в последните две олимпийски квалификации.

На тепиха в Ловеч ще видим голяма част от националите на Назарян. Там ще излязат Даниел Александров (87 кг), както и носителят на пояса „Никола Петров“ – Дейвид Димитров. Схватките стартират в събота сутрин.

При жените също ще има редица националки на турнира. Жребият отреди още в първия кръг при 68-килограмовите да се срещнат Юлияна Янева, носителка на Световната купа от по-горната категория, и София Георгиева, трета от Европейските олимпийски игри през 2019-а. На тепиха ще излезе и Биляна Дудова (57 кг), която през месец април спечели четвъртата си Европейска титла. В категория до 76 кг титлата ще атакува Мария Оряшкова, която преди седмица стана за 10-и път Европейска шампионка по самбо. Ще видим и носителката на 7 медала от големи първенства Джанан Манолова (65 кг).

Мария Оряшкова: Игрите в Париж? Защо не… (ВИДЕО)