Начало Бокс Националите с последен лагер в София преди решителната битка в Париж
0

Националите с последен лагер в София преди решителната битка в Париж

Националите с последен лагер в София преди решителната битка в Париж
0

Националният ни тим по бокс се завърна от Молдова, където проведе серия от спаринг срещи с представители на домакините и Румъния. Старши треньорът Жоел Арате изрази задоволството си от свършената работа в Хънчещ. Лагерът там бе последен в чужбина преди решителната европейска олимпийска квалификация, която ще се проведе в Париж следващата седмица. Френската столица ще довърши пресявките, които започнаха в Лондон миналата година. Турнирът е предвиден за 4-8 юни.

„Лагерът премина много добре и ни беше от огромна полза. Хубавото е, че боксьорите ни срещнаха солидни противници, като Даниел боксира с румънеца Гирлеану, който има квота за Токио. Хареса ми как се представиха нашите момчета. Вече навлизаме в заключителната фаза на подготовката“, каза Арате.

Той сподели и на какво ниво е Петър Белберов, за когото това бяха първи спаринги след контузията на „Странджа“ в края на февруари. „Симеон Чамов и Радо Панталеев изиграха хубави срещи. Петър Белберов също показа добра форма, макар да има нужда от още малко време, за да натрупа игрови ритъм. Сега в София ще прави спаринги с Йордан (Морехон), който ще му помогне по-бързо да натрупа игрова практика. Въпреки че три месеца бе извън ринга, си личи огромното му желание да спечели квотата“, добави Арате.

Боксьорите ни с осем мача в Молдова

Участие в Молдова взеха Даниел Асенов (52 кг), Ясен Радев (57 кг), Кирил Русинов (64 кг), Рами Киуан (69 кг), Симеон Чамов (75 кг), Кристиян Николов (81 кг), Радослав Панталеев (91 кг) и Петър Белберов (+91 кг). Кубинецът уточни, че останалите момчета се готвят за европейското първенство за мъже до 22 години, което започва на 15 юни в Италия.

Националите ще продължат в София подготовката си за европейската олимпийска квалификация. Припомняме, че от мъжкия ни национален отбор в Париж ще боксират Симеон Чамов, Радослав Панталеев и Петър Белберов.