Начало Бокс Националите по бокс тренират с тима на Молдова

Националите по бокс тренират с тима на Молдова

Националите по бокс тренират с тима на Молдова
0

Боксьорите ни се готвят за олимпийската квалификация в Лондон

Националният ни отбор по бокс за мъже провежда лагер на Белмекен. Това е първият етап от подготовката за олимпийската квалификация в Лондон, която ще се проведе от 14 до 24 март.

Треньорът Жоел Арате, заедно с помощниците си Александър Александров и Валентин Поптолев, разчитат на осем състезатели. На високопланинската база се подготвят Даниел Асенов (до 52 кг.), Боян Асенов (до 56 кг.), Кирил Русинов и Венсан Киркоров (до 63 кг. ), Благой Найденов и Кристиян Николов (до 81 кг.), Радослав Панталеев ( до 91 кг.) и Петър Белберов (над 91 кг.). Боксьорите се готвят съвместно с националния отбор на Молдова.

Стана ясно, че контузията на Петър Белберов, която го спря от участие на 71-о издание на Купа „Странджа“, вече е отшумяла и той тренира на пълни обороти.

Националите ще останат на Белмекен до 20 февруари, след което заминават на лагер в Шефийлд. Той ще продължи до началото на квалификацията в Лондон.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".