Начало Бокс Белберов под въпрос за Купа „Странджа“, Симеон Чамов се завръща

Белберов под въпрос за Купа „Странджа“, Симеон Чамов се завръща

Белберов под въпрос за Купа „Странджа“, Симеон Чамов се завръща
0

Симеон Чамов ще направи завръщане на международната боксова сцена след 2-годишно отсъствие. Националът имаше сериозни проблеми с контузия и дори претърпя няколко операции на дясната ръка. Чамов е напълно възстановен и бе включен в състава на България за Купа „Странджа“. 71-ото издание на най-стария боксов турнир е от 21-ви до 25-ти януари в зала „София“.

Чамов ще се боксира в категория до 75 килограма, където през ноември миналата година безапелационно спечели републиканската титла.

„Когато ми заяви, че иска да се върне на ринга, го попитах какви са мотивите му, а той каза: искам да взема онова, което не ми е дал само бокса – олимпийски медал“, заяви за Boec.BG личният треньор на Чамов – Борислав Бояджиев. Той допълни, че 29-годишният боксьор се намира в много добра физическа и психическа форма и устремен към олимпийската квалификация и Игрите в Токио през 2020 г.

Друг национал е под въпрос за Купа „Странджа“. Представителят ни при най-тежките Петър Белберов има лека контузия и до края на седмицата треньорският щаб ще преценява дали да го включи за турнира.

Освен Белберов, още 10 боксьори ще гонят медалите в зала „София“. За всички тях това ще бъде официална проверка, с която ще се определят и участниците в Европейската олимпийска квалификация в Лондон през месец март. През юни ще има и световна олимпийска квалификация в Париж, Франция. Имаме право на 1 човек в категория.

„Приемаме „Странджата“ като част от подготовката и като проверка боксьорите ни на какво ниво се намират“, коментира помощник треньорът Александър Александров.

Състав на мъжкият национален отбор за Купа „Странджа“:

До 52 кг: Даниел Асенов

До 57 кг: Боян Асенов

До 63 кг: Кирил Русинов, Венсан Киркоров, Стилиян Христов

До 69 кг: Иван Атанасов

До 75 кг: Симеон Чамов

До 81 кг: Благой Найденов, Кристиян Николов

До 91 кг: Радослав Панталеев

Над 91 кг: Петър Белберов

До полуфиналите входът за зрители в зала „София“ ще бъде свободен. За полуфиналите и финалите ще има вход 10 лева, а събраните от тях средства ще бъдат за награден фонд за големите победители на Купа „Странджа“ и най-добре представилия се български боксьор.