Начало Бокс 21 българи в програмата на Купа „Странджа“ днес

21 българи в програмата на Купа „Странджа“ днес

21 българи в програмата на Купа „Странджа“ днес
1

Сериозно българско участие ще има във втори ден от международния боксов турнир за Купа „Странджа“. Най-старият европейски боксов турнир за аматьори се провежда в зала „София“ при вход свободен до полуфиналите. Общо 21 български състезатели ще се качат на ринга днес в трите сесии. 

В сутрешната сесия, която стартира в 11:00, ще видим 7 родни боксьори. Следобедната е с начало 15:00 ч. и ще имаме петима участници, а вечерната започва в 19:00 и ще се качат на ринга 9 българи.

Пет състезателки от женския национален отбор ще видим още в първата сесия от деня. Севда Асенова първа излиза от българите днес на ринга в столичната зала „София“. Нейната среща от категория до 51 килограма е трета от първата сесия. Съперничка ще ѝ бъде Зарен Микхат от Индия. Веднага след нея на ринга се качват Златислава Чуканова и Габриела Димитрова в същата категория. Чуканова ще трябва да преодолее американката Кристина Крус. Това ще се случи на Ринг А, а на Ринг Б по същото време Габриела Димитрова трябва да мери сили с Урсула Готлоб от Германия. След тях ще видим Деница Елисеева при 60-килограмовите, която ще се изправи срещу датчанката Дите Фротщьолм. В осма среща, но на ринг Б по това време е Аслахан Мехмедова срещу Агнес Алексусон от Швеция.

Станимира Петрова единствена от българките ще бъде във вечерната сесия. Нейната среща от категория до 57 килограма е втора, а първото ѝпрепятствие се казва Аманда Милере от Латвия.

От мъжкия национален отбор може да видим Боян Асенов, Благой Найденов, Радослав Панталеев, Кирил Русинов, Симеон Чамов, Венсан Киркоров и Кристиян Николов.

Киркоров е първа среща от следобедната сесия, като той се изправя срещу Уесам Саламана. Три мача по-късно, но на ринг Б Кирил Русинов и Лаша Гюрули от Грузия ще оспорват в категория до 63 килограма. Симеон Чамов прави своето завръщане в международна надпревара от две години насам, като първият му опонент при 75-килограмовите е полякът Русзард Левички. Двубоят е осми на ринг А. Последен от българите във втората сесия е Радослав Панталеев при 91-килограмовите. Бронзовият медалист от последното Световно първенство стартира участието си срещу израелеца Костиантян Пинчук на ринг Б.

Във вечерната сесия Боян Асенов е пета среща на ринг А срещу чехът Кевин Годла, а девета Благой Найденов срещу американеца Орберлтон Атиф. Кристиян Николов е последна среща за деня, като в категория до 81 килограма се изправя срещу Михаил Даухалявец от Беларус.

Цялата програма във втория ден от Купа „Странджа“ може да видите ТУК.