Начало Бокс 21 българи в програмата на Купа „Странджа“ днес

21 българи в програмата на Купа „Странджа“ днес

21 българи в програмата на Купа „Странджа“ днес
0

Сериозно българско участие ще има във втори ден от международния боксов турнир за Купа „Странджа“. Най-старият европейски боксов турнир за аматьори се провежда в зала „София“ при вход свободен до полуфиналите. Общо 21 български състезатели ще се качат на ринга днес в трите сесии. 

В сутрешната сесия, която стартира в 11:00, ще видим 7 родни боксьори. Следобедната е с начало 15:00 ч. и ще имаме петима участници, а вечерната започва в 19:00 и ще се качат на ринга 9 българи.

Пет състезателки от женския национален отбор ще видим още в първата сесия от деня. Севда Асенова първа излиза от българите днес на ринга в столичната зала „София“. Нейната среща от категория до 51 килограма е трета от първата сесия. Съперничка ще ѝ бъде Зарен Микхат от Индия. Веднага след нея на ринга се качват Златислава Чуканова и Габриела Димитрова в същата категория. Чуканова ще трябва да преодолее американката Кристина Крус. Това ще се случи на Ринг А, а на Ринг Б по същото време Габриела Димитрова трябва да мери сили с Урсула Готлоб от Германия. След тях ще видим Деница Елисеева при 60-килограмовите, която ще се изправи срещу датчанката Дите Фротщьолм. В осма среща, но на ринг Б по това време е Аслахан Мехмедова срещу Агнес Алексусон от Швеция.

Станимира Петрова единствена от българките ще бъде във вечерната сесия. Нейната среща от категория до 57 килограма е втора, а първото ѝпрепятствие се казва Аманда Милере от Латвия.

От мъжкия национален отбор може да видим Боян Асенов, Благой Найденов, Радослав Панталеев, Кирил Русинов, Симеон Чамов, Венсан Киркоров и Кристиян Николов.

Киркоров е първа среща от следобедната сесия, като той се изправя срещу Уесам Саламана. Три мача по-късно, но на ринг Б Кирил Русинов и Лаша Гюрули от Грузия ще оспорват в категория до 63 килограма. Симеон Чамов прави своето завръщане в международна надпревара от две години насам, като първият му опонент при 75-килограмовите е полякът Русзард Левички. Двубоят е осми на ринг А. Последен от българите във втората сесия е Радослав Панталеев при 91-килограмовите. Бронзовият медалист от последното Световно първенство стартира участието си срещу израелеца Костиантян Пинчук на ринг Б.

Във вечерната сесия Боян Асенов е пета среща на ринг А срещу чехът Кевин Годла, а девета Благой Найденов срещу американеца Орберлтон Атиф. Кристиян Николов е последна среща за деня, като в категория до 81 килограма се изправя срещу Михаил Даухалявец от Беларус.

Цялата програма във втория ден от Купа „Странджа“ може да видите ТУК.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.