Начало Бокс Димитрова и Елисеева продължават с лекота за Купа „Странджа“

Димитрова и Елисеева продължават с лекота за Купа „Странджа“

Димитрова и Елисеева продължават с лекота за Купа „Странджа“
1

Габриела Димитрова и Деница Елисеева започнаха с категорични победи тазгодишното си участие на международния боксов турнир за Купа „Странджа“.

Бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск 2019 Димитрова не срещна трудности с Урсула Готлоб (Германия) и я победи с единодушно съдийско решение – 5-0. На четвъртфиналите при 51-килограмовите родната боксьорка ще премери сили с украинката Тетяна Коб. Битката е в четвъртък следобед.

Снимка: БФБ

В категория до 60 килограма европейската шампионка от София 2016 Елисеева се справи с Дите Фростхолм (Дания), също с 5-0 съдийски гласа. На четвъртфиналите в четвъртък следобед тя ще срещне американката Амелиа Мур.

Другите ни две представителки в категория до 51 килограма паднаха в първи кръг. Севда Асенова получи контузия в коляното и се отказа в първия рунд срещу Зареен Михат (Индия). Златислава Чуканова отстъпи на американката Кристина Круз.

Турнирът се провежда в столичната зала „София“. Днешният ден на надпреварата продължава с мъжете, а единствена от националите ни във вечерната сесия е Станимира Петрова.

21 българи в програмата на Купа „Странджа“ днес

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.