Начало Бокс Боксьорките ни заминаха за Европейското първенство в Мадрид (ВИДЕО)

Боксьорките ни заминаха за Европейското първенство в Мадрид (ВИДЕО)

Боксьорките ни заминаха за Европейското първенство в Мадрид (ВИДЕО)
0

Женският национален отбор по бокс на България замина тази сутрин за Мадрид, където от събота стартира Европейското първенство по бокс за жени. България ще бъде представена от шест националки, като само една от тях няма отличие от голямо първенство досега – Златислава Чуканова в кат. 54 кг.

В тима са още световна шампионка от 2014 г., двукратна европейска шампионка и първа от Европейските Игри през тази година Станимира Петрова, която ще се бие в олимпийската категория – 57 кг. В такава е и Габриела Димитрова – бронзова медалистка на Европейско първенство, Европейските игри в Минск и на първенството на Европейския съюз. Тя се състезава при 51-килограмовите. В олимпийска категория се качва европейската шампионка Мелиз Йонузова, която премина от 64 на 69 кг. Златната медалистка от Европейското Деница Елисеева също сменя килограмите за този шампионат и вече ще е в категория 64 кг, вместо досегашните 60-килограма. Официален дебют при жените ще направи Еми-Мари Тодорова. Категорията на трикратна еврошампионка за девойки е 48 кг.

Екип на „BOEC.BG“ посети последната тренировка на българска земя на националките ни, като подробен репортаж може да гледате тази неделя по телевизия Bulgaria ON AIR от 19:00 ч. Срещите на българките от Европейското първенство в Мадрид може да следите всеки ден на нашия сайт www.boec.bg.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.