Начало Бокс Станимира Петрова и още шест българки излизат за титли на турнира „Балкан“

Станимира Петрова и още шест българки излизат за титли на турнира „Балкан“

Станимира Петрова и още шест българки излизат за титли на турнира „Балкан“
0

Днес е последният ден от международният турнир по бокс за жени и девойки за купа „Балкан“. България има седем финалистки, които ще си оспорват титлите в шест категории.

Началото на финалите в ботевградската зала „Георги Христов“ ще постави Златислава Чуканова, която ще си оспорва златото с рускинята Карина Тазабекова. Срещата е от категория до 54 кг.

Вторият финал е изцяло български. В категория до 48 кг. на ринга една срещу друга сили ще премерят младата Еми-Мари Тодорова и опитната Севда Асенова.

Еми-Мари Тодорова

Това е и единственият „български“ финал в надпреварата.

Севда Асенова

Габриела Димитрова ще излезе за титлата в категория до 51 кг. в третата среща от днешната програма. Нейна съперничка е Елена Савелева от Русия.

Габриела Димитрова

В четвъртата среща във финалния ден на турнира също има българско участие. Шампионката от Игрите в Минск – Станимира Петрова ще си оспорва златото, в категория до 57 кг., с канадката Каролин Вейре.

Станимира Петрова

Трета рускиня застава на пътя на българка във финалите на „Балкан 2019“. Седмият финал днес ще противопостави Деница Елисеева и представителката на „Сборная“ – Александра Ордина. Срещата им е в категория до 64 кг.

При девойките също има български финал. При най-леките – до 48 кг. Мелек Закифова излиза за златото срещу Диана Пасат от Румъния. Сблъсъкът е под номер девет.

Общо девет държави имат финалистки на международния боксов турнир „Балкан“. Финалите започват в 14:00 часа. Сблъсъците за титлите са общо 14 на брой.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.