Начало Бокс Петър Лесов: Момичетата не са излизали от залата

Петър Лесов: Момичетата не са излизали от залата

Петър Лесов: Момичетата не са излизали от залата
0

Петър Лесов мечтае за златен дубъл. Най-младият ни олимпийски шампион тренира най-успешната ни боксьорка в последните години – Станимира Петрова. В интервю за „България днес“, той сподели какви са надеждите за успех пред женския национален отбор.

Г-н Лесов, с какви амбиции тръгва тимът за европейското?

Момичетата са много спокойни и готови. Не са излизали от залата. Предстои им тежка програма. Веднага след европейското първенство ще заминат за световния шампионат в Улан Уде (Русия), който ще се проведе в началото на октомври. Знаем каква е конкуренцията.

Ще успее ли Станимира да спечели трета европейска титла?

Намира се в доста добра форма. За съжаление нейната баба почина наскоро. Изглежда ми малко замислена, но се държи. Голям боец е. Играхме в неделя ръкавици с нея. Хареса ми как държи дистанция. Целта ни беше да бъде в максимално добра форма точно сега. Както и на световното първенство. При нея ще има още едно голямо състезание. Ще участва на световния военен шампионат. След това идват и олимпийските квалификации, които са през януари.

Какви са шансовете на останалите момичета на европейското?

Габриела Димитрова е в доста добра форма. За съжаление се разболя, но тя е доста опитна. Еми-Мари тренира с баща си. Тя победи Севда Асенова на турнира „Балкан“. Златислава Чуканова е боец. Може винаги да се разчита на нея. Деница Елисеева е в супер форма. Мисля, че това е нейната категория – до 64 кг. За Игрите в Токио вероятно ще смъкне на олимпийската теглова категория – до 60 кг.

На шампионата на Стария континент, който ще се проведе в Мадрид от 22 август до 1 септември, България ще бъде представена от шест състезателки. В категория до 48 кг., честта на България ще защитава Еми-Мари Тодорова. При 51-килограмовите на ринга в испанската столица ще излезе Габриела Димитрова. Златислава Чуканова ще атакува призовите места в категория до 54 кг. Шампионката от Европейските игри в Минск – Станимира Петрова ще защитава евротитлата си при 57-килограмовите. Последните ни две участнички в Испания са Деница Елисеева (64 кг.) и Мелис Йонузова (69 кг.).

Източник: „България днес“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.