Начало ММА Ковингтън: Усман иска да се бие само с леки съперници
0

Ковингтън: Усман иска да се бие само с леки съперници

Ковингтън: Усман иска да се бие само с леки съперници
0

Един от топ бойците ​​на UFC Колби Ковингтън заяви, че действащият шампион в полусредна категория Камару Усман не иска да се бие с него. Според Ковингтън нигериецът избягва битката по всякакъв възможен начин.

Аз съм претендент номер едно. Има номер едно до името ми в класацията на UFC. Ще се бия за шампионската титла. Следващата ми битка ще бъде за титлата, независимо дали е срещу него или не. Този допинг директор не иска да се бие. Сигурно иска трилогия с Масвидал. Последният път беше шест дни, после шест седмици, сега вероятно иска да даде на Масвидал шест месеца.

Той иска да се бие само с леки бойци. Той се нуждае от Майкъл Киеза, седмият в класирането, който току-що победи Антъни Петис. Това е посмешище„, каза Ковингтън.

Преди дни се появи информация, че всичко за втори двубой помежду им е уредено и договорено. Двамата се срещнаха при първата защита на титлата на Усман, който спечели след единодушно съдийско решение.

Ковингтън отбеляза, че Усман трябва да дойде при него, защото феновете искат да видят тази битка. Мнението му обаче, е че Камару го е страх и ще избяга. Но това няма да попречи следващата битка на Ковингтън да е за титла.

В момента 33-годишният Ковингтън има 16 победи и 2 загуби. Последната битка, която американецът проведе, беше през септември миналата година срещу Тайрън Уудли, а Колби спечели убедително с нокаут.