Начало Бокс Осем родни боксьори влизат в битки за големите финали на „Странджа“

Осем родни боксьори влизат в битки за големите финали на „Странджа“

Осем родни боксьори влизат в битки за големите финали на „Странджа“
0

Цели 8 родни боксьори ще защитават честта на България в днешния ден на купа „Странджа“. Те ще се опитат да стигнат до големия финал в своите категории на най-стария боксов турнир в света.

Полуфиналите стартират в 14:00 часа като първа на ринга ще се качи Станимира Петрова. Тя ще мери сили с Юлия Циплакова от Украйна в откриващия сблъсък от дневната сесия в категория до 57 кг. Веднага след срещата, стартира участието си и Светлана Каменова. Българката ще се боксира във втория полуфинал при 57-килограмовите като нейна противничка е Карина Тазабекова от Русия.

Третият сблъсък за деня отново е с българско участие. Младата Мелиз Юнузова ще се опита да стигне финала при 69-килограмовите. Преди това тя трябва да мине през силната казахстанска боксьорка Валентина Калзова.

Даниел Асенов ще открие програмата при мъжете. В пета среща за деня и първи полуфинал в категория до 52 кг., той ще спори с Брендън Ървайн от Ирландия.

Радослав Панталеев ще закрие дневната сесия. Третият от последното Световно първенство по бокс в категория до 91 кг. излиза Уилфред Валентин от Франция в битка за големия финал в категорията. Срещата е под номер 12 за деня.

Стойка (Петрова) Кръстева ще открие родното участие в сесията, която стартира в 18:00 часа. Двукратната европейска шампионка и деукратна носителка на сребърни медали от световни първенства ще боксира срещу Вирджиния Фюш от САЩ в категория до 51 кг.

Натурализираният кубинец Хавиер Ибанес, който вчера елиминира настоящия световен шампион при 57-килограмовите – Миразизбек Мирзахалилов от Узбекистан, ще мери сили с бразилеца Луис Габриел Оливейра.

Петър Белберов ще закрие родното участие в полуфиналите на купа „Странджа“. В предпоследен сблъсък за деня, той ще спори с Цотне Рогава от Украйна.

Цялата програма на полуфиналите ТУК. А срещите може да проследите ТУК.

Надпреварата се провежда в столичната зала „София“ пред закрити врата, като дори достъпът на журналисти и репортери е сериозно ограничен, и затруднен.