Начало Други Преизбраха Мариус Визер за президент на Международната федерация по джудо

Преизбраха Мариус Визер за президент на Международната федерация по джудо

Преизбраха Мариус Визер за президент на Международната федерация по джудо
0

Мариус Визер бе единодушно преизбран за президент на Международната федерация по джудо на конгреса в Будапеща. Румънецът е начело на организацията вече 14 години (от 2007 г.).

Гласуването, което идва в навечерието на Световното първенство за мъже и жени ( 6-13 юни ), мина в изцяло безхартиен вариант, с цел опазване на климата, и използван онлайн формат. За целта всички делегати в залата получиха таблети. Сигурността на системата за гласуване бе поверена на световния лидер Lumi, който работи с МОК. Делегатите можеха да се възползват от 6 варианта на симултантен превод – английски, френски, испански, арабски, руски и унгарски езици.

На форума в унгарската столица България бе представена от президента на централата Румен Стоилов.

Големите имена на пътя на българското джудо в Будапеща

„През всичките тези години за мен бе чест да работя за развитието на джудото – каза Визер. – Издигнахме нивото на нашия спорт на толкова високо ниво, споделихме неговите ценности по цял свят и ще продължаваме да правим велики неща. Благодарение на изключителното сътрудничество с МОК, за първи път ще имаме отборно състезание, включително и отбор на бежанци на олимпийските игри в Токио през лятото. И това ще продължи и в бъдеще. Всички вие можете да се гордеете с постигнатото. Увеличихме и значително медийното си присъствие. А в следващите 4 години ще продължим да работим още по-добре – ще подкрепим повече национални федерации и съюзи. И вярвам, че чрез единство, доверие и солидарност ще издигнем джудото на още по-високо ниво, започвайки от днес.“