Начало Други Мариус Визер: Ще има специален екип за състезанията по джудо

Мариус Визер: Ще има специален екип за състезанията по джудо

Мариус Визер: Ще има специален екип за състезанията по джудо
0

Специален екип за предстоящите състезания по джудо ще бъде съставен от  Международната федерация по джудо (IJF). Централата вече обяви възвръщането си към спортния календар след дългото прекъсване заради пандемията от коронавирус. Президентът на IJF Мариус Визер разкри, че в момента се създава екип, който ще следи ситуацията с пандемията и организацията по провеждането на международните състезания.

„Дойде време да обявим как стъпка по стъпка ще рестартираме дейността си. Знаем, че ситуацията е различна по света, но има територии, които са готови да организират събития. – коментира Мариус Визер – президент на Международната джудо федерация. – Унгария е готова да бъде домакин на Големия шлем в края на октомври с всички необходими здравни мерки и защита. Всички страни ще бъдат добре дошли и ще могат да участват. Ние изграждаме специален екип, който ще отговаря за тези предстоящи събития и ще спомогне за осигуряването на безопасността на всички наши участници. Същите условия ще се прилагат и в Япония за Големия шлем в Токио.“

Турнирите по джудо ще носят точки за Олимпийските игри

Както ви съобщихме, засега са планирани три състезания, като две от тях са до края на 2020 г.. Първото насрочено е Големият шлем на Будапеща в края на октомври, а през декември ще има Голям шлем и на Токио. През 2021-ва стартират и Мастърс турнирите, като началото ще бъде дадено в Доха, Катар.  Трите състезания са квалификационни турнири за Олимпийските игри в Токио, като ще носят точки за ранглистата.

Континенталните организации също планират международни спортни събития, според IJF, но засега няма официално анонсирани.

От международната федерация посочват, че здравето на джудо семейството е от изключително значение и се ангажират да гарантират, че локалните и световни здравни ситуации ще бъдат взети под внимание при планирането на всяко едно събитие. Ще се следи изкъсо епидемична обстановка, а централата си запазва правото да изменя графика. Очаква се в следващите дни да има повече подробности.