Начало Видео Георги Георгиев оглави Треньорската комисия в джудото (ВИДЕО)

Георги Георгиев оглави Треньорската комисия в джудото (ВИДЕО)

Георги Георгиев оглави Треньорската комисия в джудото (ВИДЕО)
0

Промените в Българската федерация Джудо продължават. Boec.BG научи, че новото ръководство на централата е назначил едно от големите ни имена в този спорт – Георги Георгиев, за шеф на Треньорската комисия.

Георгиев е носител на олимпийски медал в джудото от Игрите в Атина през 2004 г. Тогава той спечели бронз. Освен това е двукратен световен и двукратен европейски шампион по самбо, има десетки отличия от международни и национални турнири. От 10 години се занимава с треньорска дейност, като в един период дори бе начело на националния отбор.

„Вече сме възложили задача на г-н Георги Георгиев, който знаете е един от най-добрите ни джудисти и доказал се като треньор човек. Ние, като управляващи, не може непрекъснато да сме във връзка с всички треньори. Затова сега той има задача, заедно с треньора на мъжкия и на младежкия национален отбор, както и всички лични треньори, да дадат план за подготовка за една година напред. Ние ще направим всичко най-добро за тях и ще се опитаме да участват на възможно най-много места“,  разкри новият президент на федерация доц. д-р Румен Стоилов пред Boec.BG.

Новото ръководство (подробности тук) ще избира и нов старши треньор на младежкия национален тим, като се проучва вариантът да се назначи чужденец. Селекционер на мъжкия тим остава Атанас Герчев. Централата вече има и нов спортен директор, като позицията се заема от дама – Спаска Илиева.