Начало Видео Джудистът Ивайло Иванов: Не искам просто да отида на Олимпийски игри (ВИДЕО)

Джудистът Ивайло Иванов: Не искам просто да отида на Олимпийски игри (ВИДЕО)

Джудистът Ивайло Иванов: Не искам просто да отида на Олимпийски игри (ВИДЕО)
0

Годината за Ивайло Иванов стартира успешно, след като още в първото си участие на международен турнир завоюва сребърно отличие на Гран при в Тел Авив. На израелска земя националът ни показа много добра форма, като само една грешка го лиши от първото място. Към момента Иванов има реални шансове са олимпийска квота за Игрите в Токио през 2020 г. Той се намира на 10-та позиция във временното класиране на световната ранглиста. Олимпийски визи получават първите 18, а след това се раздават на континентален принцип, като максималната бройка на участници в Игрите е 32-ма.

Как се чувстваш след сребърния медал от Гран при в Тел Авив?

Доволен съм, от една страна, но от друга – не. Винаги се боря за златото. Но човек се учи от грешките си, а не от победите си. Ще работя върху тази грешка, която допуснах и да не се повтаря повече.

До финала сякаш ти беше много лесно?

Имаше доста добри състезатели. Аз имах момента и шанса да победя повечето с „ипон“. Чувствах се добре. Борех се добре. Скоро нямах медал. На Гран при в Хага (б.р – ноември 2019 г.) и това е следващия медал два месеца по-късно. Във форма съм, чувствам се добре. Дано да продължаваме така и да вървим само нагоре до Олимпийските игри.

Промените във федерацията оказват ли положително влияние?

Много са факторите, които допринасят за успехите ми. И с треньорът леко променихме подготовката, и с клуба, коментирахме някои неща. Да, много е важно, че настъпиха промени във федерацията, заради спокойствието в главата ми. Вече не мисля за проблеми. Реално копая само в моето си място.

Това 10-ото място във временната ранглиста за олимпийската квота дава ли ти увереност?

Дори когато не бях взимал доста време медал, вярвах, че ще взема квота. Има достатъчно време, но да – дава ми самочувствие. Виждам, че мога да побеждавам и да взимам медали. Това е само една стъпка. Не желая да отида просто на Олимпийските игри, искам да отида и да взема медал.

Какво ти предстои сега?

Отиваме на 20-дневен лагер в Сливен, а след това ще участвам в Гран при на Дюселдорф, където ще бъде много тежко.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.